Föreläsningar

Vill du förundras över ett vackert bildspel från USA:s allra ödsligaste trakter och de mäktigaste vyerna längs vår väg genom Europa? Vill du höra berättelser som kunde varit hämtade ur en Västern- film? Vill du att jag kommer till din förening, ditt företag eller din organisation? Kontakta mig!

Detta kan föredragen handla om:
Drömmar. Varifrån kommer en idé om att cykla över USA? Varför inte nöja sig med det man redan har? Så här känns det när man helt plötsligt får chans att uppfylla sin dröm. Upprymd? Skrämd? Varför börja drömma igen efter redan avklarat USA- äventyr? En drömmares tankar och ideér om hur fantasier kan krydda livet.

Motivation. Vad driver två människor att morgon efter morgon påbörja ännu en dagsetapp på sadeln, trots trötthet och ont i baken? Lyssna på vad som drev oss framåt när temperaturen i Nevadaöknen inte gick under 40 grader. Varför stannade vi inte när regnet piskade och nackspärr kom som ett brev på posten? Lyssna på varför vi inte gav upp när motvinden in till Cedar City var nära på att knäcka mig. Detta kan en enda positiv kommentar från en annan person kan göra för motivationen! Hur kan man hitta motivation i vardagen och vid äventyr?

Diabetes. Jag har haft diabetes sedan jag var 7 år (16 års- jubileum i år!). Detta påverkade resorna på flera sätt. Inte minst hur vi skulle göra med packningen. Insulin måste hållas kallt och detta var en utmaning att lösa. För att klara av den extrema aktiviteten, men också den extrema amerikanska maten, fick jag ändra mina insulindoser en del. I Europa var jag utrustad med en kontinuerlig blodsockermätare som hela tiden uppdaterade mig på mina värden. Hör historierna om vad jag lärde mig av detta. Och vad är nackdelarna? Hur förändrades HbA1c efter cykeläventyren?

Mål. När vi startade i San Fransisco hade vi 600 mil outforskad kontinent framför oss. För oss var det omöjligt att överblicka hela utmaningen. Vi jobbade mycket med delmål under resan. Jag berättar om hur otroligt viktigt detta var för oss samt varför två liters stora läskmuggar var så viktiga i målsättningen! Under Den andra kontinenten hade vi ett tydligt mål: hem. Vad är skillnaden på att ha en tydlig bild framför ögonen? Detta är bra för varje organisation eller företag att höra.

Natur. Naturligtvis berättar jag om den så skiftande naturen i både USA och Europa som fick oss att häpna. Öknar varvades med bergskedjor. Slingrande skogsvägar varvades med tiotals mil långa raksträckor. Luftfuktigheten varierade mellan 5% och 95%. Missa inte de vackra bilderna från en jord som fortfarande visar upp fantastisk natur!

Maila eller ring mig! Du hittar adresser och telefonnummer under ”Om oss”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: